Lissesche IJsclub

Oranjelaan

Poelpolder

Zuid II

Toen het bestuur eind 1994 in het bezit kwam van de allereerste notulen van de Lissesche IJsclub werd het idee geboren te proberen het een en ander op schrift te stellen. Hierbij is gebruik gemaakt van alle beschikbare documentatie, zoals de verslagen van de Algemene Ledenvergaderingen en de notulen van de bestuursvergaderingen.
Dat het een enorme hoeveelheid lezen zou worden was te voorzien. Maar omdat de notulen tot aan het midden van de jaren zeventig met de hand werden geschreven en de een nu eenmaal niet zo netjes als de ander schrijft, moest in veel gevallen het vergrootglas gehanteerd worden om het een en ander te kunnen ontcijferen.
Daarbij komt dan ook nog dat de eerste notulisten zich nog bedienden van de oud-Nederlandse spelling wat in een aantal gevallen een extra handicap betekende.

Al dit werk is gedaan door de toenmalige voorzitter Ton Nuij. Helaas is dat werk nog niet gepubliceerd maar door een samenvatting van het ontstane boekwerk naar deze website te kopiƫren is dat werk niet voor niets geweest.

Het begon allemaal in "logement de Witte Zwaan" in Lisse... De oprichting >>

Copyright © 2009, Lissesche IJsclub.
Toestemming wordt verleend tot het kopiƫren, verspreiden en/of wijzigen van dit document onder de bepalingen van de GNU Vrije Documentatie Licentie, versie 1.2 of iedere latere versie uitgegeven door de Free Software Foundation; zonder Invariante Secties, zonder Omslagteksten voor de Voorkant en zonder Omslagteksten voor de Achterkant. Een kopie van de licentie is opgenomen in de sectie getiteld "GNU Vrije Documentatie Licentie".