Lissesche IJsclub


Onderhoud van baan en gebouw

Buiten het schaatseizoen en naast de overige aktiviteiten die de ijsclub doet - zoals de corso en pistoolschieten -, is het bestuur samen met enkele leden, elke zaterdag en soms ook op doordeweekse avonden bezig om het gebouw en baan in goede staat te houden.
Het gras moet gemaaid worden, er is "schouw" en dus moeten de sloten schoongemaakt worden, de coniferen (leylandi's) moeten geknipt worden en zo af en toe moet het gebouw grondig schoongemaakt worden omdat er een feestje of bijeenkomst is.
Verder moet er af en toe geschilderd worden, kapotte lampen moeten vervangen worden, afval moet weggebracht worden enz. enz.
Maar ook groot onderhoud doen we zoveel mogelijk zelf. De laatste jaren is de dijk verlaagd, is de drainage vernieuwd, hebben we een schuur aangebouwd, is er in een deel van de sloten een schoeiing geplaatst, hebben we kantelbare lichtmasten geplaatst waarbij ook de volledige bekabeling vervangen is, is er een nieuwe keuken geplaatst, is de meterkast gemoderniseerd, zijn het fusthok en de garderobe opgeknapt en is het toegangshek vervangen. En nog staan er genoeg klussen op ons lijstje.
En dat allemaal om 's winters weer een mooie accomodatie te kunnen openen als het wil vriezen.